top of page

Wat is het geheim van creatief innoveren?

Wanneer het over creativiteit gaat, denken veel mensen aan kunstenaars, schrijvers, theatermakers… Creatief zijn, is echter ook het aan de kant zetten van oude patronen, gewoontes en zekerheden om iets ‘anders’ te gaan doen. Starters zijn bij uitstek mensen die het ‘anders’ willen doen. Ze zien wat ander


en niet zien: een gat in de markt, een behoefte die niet ingevuld raakt... Ook dat is creatief zijn. 


In een snel veranderende wereld is stilstaan achteruitgaan. Inspelen op deze verandering biedt ondernemers ook nieuwe opportuniteiten. Individualisering en vergrijzing worden vaak (en terecht) als maatschappelijke uitdagingen bekeken, maar voor de ondernemer betekenen ze vooral een opportuniteit. Bovendien zal je als starter onvermijdelijk te maken krijgen met enkele stevige concurrenten. Je zal dus creatief moeten zijn om je van hen te onderscheiden en iets aan te bieden dat de concurrentie niet aanbiedt.Wat is creativiteit en innovatie?

Een nieuw product

Vaak wordt een nieuw product als de ultieme vorm van innovatie of creativiteit gezien. Zo’n spectaculaire uitvinding hebben en op de markt brengen is echter in veel gevallen niet nodig, want creativiteit gaat verder dan een nieuw product te bedenken om een behoefte in te vullen.


Een nieuwe dienst

Een nieuwe dienst is een vorm van creativiteit die vergelijkbaar is met het ‘uitvinden’ van een nieuw product. Alles wat een mens doet, kan een dienst zijn. Of het nu gaat over poetsen of shoppen, de baard trimmen of een feest organiseren. Altijd vertrekt het vanuit een behoefte. Zo kan je ook een dienstverlening uitbouwen op basis van of rond een bestaand product.


Kopiëren en verbeteren

Heb je altijd een nieuw product of een uitvinding nodig om succesvol creatief te zijn? Uiteraard niet! Je kan ook een bestaand idee op creatieve wijze aanpassen en verbeteren.


Nieuwe verdienmodellen

Het verdienmodel of het business model van een bedrijf is vaak een over het hoofd gezien potentieel voor innovatie. Vandaag verkoop je, waarom niet verhuren? Misschien kan je je product gratis aanbieden en geld verdienen met de diensten die je errond bouwt? Durven is hier de boodschap!Wil je meer te weten komen over creativiteit en ondernemen of wil je jouw project realiseren door kickass branding & mindblowing communication? Ga naar www.renincarestyling.com en neem een kijkje mijn aanbod.

Recent Posts
Archive
bottom of page