Wat betekent domeinnaam en webhosting?

Je wilt een website starten, maar komt allerlei vreemde termen tegen. Wat betekent domeinnaam en webhosting? Huh? We leggen het voor je uit.Wil je een website maken, dan heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Daarmee draait je website. Vergelijk het met


een huis. De domeinnaam is je adres, webhosting is het huis en jij richt het in hoe je zelf wilt. Met je daadwerkelijke website, met jouw vormgeving en tekst.


Domeinnaam kopen. Een online adres is in feite de link die je intypt of aanklikt. Die link, of URL, is je domeinnaam. Bijvoorbeeld mijndomein.nl. Het eerste deel van deze URL kan je zelf bedenken. Voor het stukje achter de punt, de extensie, heb je veel keuzes. Bijvoorbeeld .shop als je een winkel hebt, of gewoon .nl of .com. Online succes begint met een domeinnaam. Dus verzin een goede naam en controleer bij onze domeinchecker of jouw domeinnaam nog vrij is.


Wat betekent domeinnaam en webhosting: de webhosting

Met alleen een adres, ben je er nog niet. Jouw website moet bereikbaar zijn voor bezoekers. Daarvoor is webhosting bedoeld. Je kunt zelf een server aanschaffen waar je alles opslaat, maar dat is nogal prijzig. Handiger is een stukje ruimte huren op de server van een gespecialiseerd bedrijf. De webhosting aanbieder zorgt ervoor dat jouw website altijd beschikbaar is.


Website maken en koppelen

Dan de inrichting nog. Daarvoor gebruik je systemen zoals WordPress of Joomla. Dat noemen we content management systemen of CMS.


Of gewoon kant en klaar een website

Ben je echt een dummy op technisch gebied, dan kan je ook gebruik maken van kant-en-klare websitepakketten. Je werkt met een template en past aan wat je wilt. Daar zit je domeinnaam en webhosting gewoon in en hoef je niet naar om te kijken. Ik kan aan de han van een gekozen template de volledige ontzorging op mij nemen. Al wat u hoeft te doen is de naam van je bedrijf doorgeven en ik doe de rest. Wil je liever een website op maat? Geen probleem.

Vul deze vragenlijst in en ik bezorg u het beste pakket dat bij u past inclusief raming en advies.


Wil je meer te weten komen over creativiteit en ondernemen of wil je jouw project realiseren door kickass branding & mindblowing communication? Ga naar https://www.renincarestyling.com/plans-pricing in het onderdeel "WEB" en neem een kijkje in "mijn aanbod."