top of page

Waarom ik mijn eigen baas ben.

1. Je kan van thuis uit werken.

Dat heeft immens veel voordelen. Geen ellenlange dilemma’s voor de kleerkast ‘s morgens, je kan gewoon je trainingsbroek aantrekken of zelfs je pyjama aanhouden. Score! Je hoeft niet in de file te staan met de auto of platgedrukt worden door andere pendelaars op het perron is ook verleden tijd. Je moet niet meer naar het gezaag te luisteren van die ene irritante collega en je spaart je rug door die oncomfortabele bureaustoel vaarwel te zeggen, hallo zetel plus laptop!2. Je bent je eigen baas

Het is niet altijd leuk om orders of bevelen te krijgen van iemand anders. Als zelfstandige ben je zelf de eindverantwoordelijke. Niemand die op je vingers kijkt of die je op je plaats zet bij een foutje. Je hoeft enkel verantwoording af te leggen aan jezelf.

3. Je kan je droom nastreven

Je hebt dromers en je hebt doeners, wel een zelfstandige is beiden. Je hebt een droom en je verwezenlijkt die. Dat is voor je eigen goed, want het is bewezen: wie haar dromen werkelijkheid doet worden, is een veel gelukkiger mens.


4. Je doet eindelijk wat je graag doet

Geloof ons, je raakt ‘s morgens echt wel makkelijker uit bed als je weet dat je met iets leuk aan de slag kan. Een betere motivatie is er niet. Overuren of lastige klanten? Maakt allemaal niet uit. Je doet het met een glimlach, want je houdt van je job.


5. Je hebt een onbeperkt aantal vakantiedagen

Maar twintig dagen verlof is voortaan slechts een nare herinnering. Je bepaalt zelf hoeveel congé je neemt. Plus je moet geen rekening houden met collega’s die twaalf kinderen hebben en alle schoolvakanties opeisen of die je steeds voor zijn om die handige brugdagen op te nemen.


6. Je beslist zelf je werkritme

Je hoeft geen vooraf opgelegde quota te halen of je zot te stressen omdat je een deadline niet gaat halen. Je bepaalt zelf wat haalbaar is en je werkt op je eigen tempo.


7. Je bent heel flexibel

Schijnt de zon eindelijk en heb je al een hele week zin om ‘s middags een terrasje te doen: geen probleem. Je werkt die avond of de volgende dag dan wel een paar uurtjes langer. Voel je je niet zo optimaal, blijf een uurtje langer liggen in bed en haal die verloren tijd op een ander moment in.


8. Wat je zelf doet, doe je beter

Visies kunnen nogal uiteenlopen en het is frustrerend als je iets niet kan doen op de manier die jij denkt dat het beste is. Als zelfstandige ga je volledig zelf aan de slag en bepaal enkel jij hoe de zaken gerund worden. My way or the highway!


9. De beloning is voor jezelf

Ben je het beu om je uit de naad te werken voor een appel en een ei? Heb je soms het gevoel alsof je vrijwilligerswerk doet, want de verloning is niet naar je prestaties? Als zelfstandige zijn je zuur verdiende centjes lekker voor jezelf.


10. Er is veel ruimte voor creativiteit

Je kan met je eigen ideeën aan de slag, zonder dat je die eerst met een bang hartje moet aftoetsen bij je overste. Je kan je creatief ei kwijt in je job en dat zorgt voor veel voldoening. Geen idee is te zot, the sky is the limit!

Heb je zin gekregen om zelf je eigen zaak op te starten? Wil je meer te weten komen over creativiteit en ondernemen of wil je jouw project realiseren door kickass branding & mindblowing communication? Ga naar www.renincarestyling.com en neem een kijkje mijn aanbod.

Recent Posts
Archive
bottom of page