Waarom ik mijn eigen baas ben.

1. Je kan van thuis uit werken.

Dat heeft immens veel voordelen. Geen ellenlange dilemma’s voor de kleerkast ‘s morgens, je kan gewoon je trainingsbroek aantrekken of zelfs je pyjama aanhouden. Score! Je hoeft niet in de file te staan met de auto of platgedrukt worden door andere pendelaars op het perron is ook verleden tijd. Je moet niet meer naar het gezaag te luisteren van die ene irritante collega en je spaart je rug door die oncomfortabele bureaustoel vaarwel te zeggen, hallo zetel plus laptop!2. Je bent je eigen baas

Het is niet altijd leuk om orders of bevelen te krijgen van iemand anders. Als zelfstandige ben je zelf de eindverantwoordelijke. Niemand die op je vingers kijkt of die je op je plaats zet bij een foutje. Je hoeft enkel verantwoording af te leggen aan jezelf.

3. Je kan je droom nastreven

Je hebt dromers en je hebt doeners, wel een zelfstandige is beiden. Je hebt een droom en je verwezenlijkt die. Dat is voor je eigen goed, want het is bewezen: wie haar dromen werkelijkheid doet worden, is een veel gelukkiger mens.


4. Je doet eindelijk wat je graag doet

Geloof ons, je raakt ‘s morgens echt wel makkelijker uit bed als je weet dat je met iets leuk aan de slag kan. Een betere motivatie is er niet. Overuren of lastige klanten? Maakt allemaal niet uit. Je doet het met een glimlach, want je houdt van je job.


5. Je hebt een onbeperkt aantal vakantiedagen

Maar twintig dagen verlof is voortaan slechts een nare herinnering. Je bepaalt zelf hoeveel congé je neemt. Plus je moet geen rekening houden met collega’s die twaalf kinderen hebben en alle schoolvakanties opeisen of die je steeds voor zijn om die handige brugdagen op te nemen.


6. Je beslist zelf je werkritme

Je hoeft geen vooraf opgelegde quota te halen of je zot te stressen omdat je een deadline niet gaat halen. Je bepaalt zelf wat haalbaar is en je werkt op je eigen tempo.


7. Je bent heel flexibel

Schijnt de zon eindelijk en heb je al een hele week zin om ‘s middags een terrasje te doen: geen probleem. Je werkt die avond of de volgende dag dan wel een paar uurtjes langer. Voel je je niet zo optimaal, blijf een uurtje langer liggen in bed en haal die verloren tijd op een ander moment in.


8. Wat je zelf doet, doe je beter

Visies kunnen nogal uiteenlopen en het is frustrerend als je iets niet kan doen op de manier die jij denkt dat het beste is. Als zelfstandige ga je volledig zelf aan de slag en bepaal enkel jij hoe de zaken gerund worden. My way or the highway!