Creativiteit, hoe doe je dat?

Misschien heb je jouw creatieve talent nog niet (helemaal) ontdekt. ‘Train’ je creativiteit, want hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Er zijn verschillende manieren om tot nieuwe ideeën te komen. Brainstormen is de bekendste methode, maar er zijn er ook andere...


Brainstormen: op zoek naar nieuwe ideeën

De bedoeling van een brainstorm is om, meestal samen met andere mensen, ideeën op te doen. Een goede brainstorm bestaat altijd uit twee fasen: eerst probeer je zo veel mogelijk ideeën te verzamelen, zonder rekening te houden met de haalbaarheid of de uitvoerbaarheid ervan. De ideeëngeneratie is het doel op zich en hoe meer ideeën, hoe beter. Het selectiewerk komt pas in de tweede fase, waarin je er de beste ideeën uithaalt en gaat uitwerken.


Trendwatching: op zoek naar nieuwe kansen

Trendwatchen is het in de gaten houden van maatschappelijke en technische evoluties. Vanuit die trends kan je dan proberen na te gaan hoe je jouw product, dienst of aanpak zou kunnen aanpassen. Het is niet nodig om zelf op zoek te gaan naar al die trends. Professionele trendwatchers brengen (vaak jaarlijks) rapporten uit en er bestaan ook websites die trends beschrijven. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je zelf de trends niet in de gaten kan houden. Deel kennis met anderen en publiceer zelf een trendrapport. Of schrijf mee aan een bestaand trendrapport. Zo blijf je alert voor maatschappelijke evoluties en – handig meegenomen –, je zet er jezelf mee op de kaart in je sector
Haal de mosterd bij anderen

Als starter ken je je eigen vakgebied, want de vakliteratuur houd je scherp voor evoluties binnen de sector. Ook in andere sectoren zijn vaak inspirerende voorbeelden te vinden. Of het nu gaat over nieuwe verdienmodellen, de verdiensten van je product of over nieuwe trends, een geïnspireerd man/vrouw is er meer dan twee waard.
Kijk naar de klant

Klanten zijn vaak de bron voor nieuwe producten of methodes om diensten aan te bieden. Klanten zijn ook meestal bereid om te vertellen hoe ze het graag zouden willen. Er bestaat immers ook een opportuniteit voor hen. Met een vertrouwde leverancier is het altijd net iets beter werken.


Wil je meer te weten komen over creativiteit en ondernemen of wil je jouw project realiseren door kickass branding & mindblowing communication? Ga naar www.renincarestyling.com en neem een kijkje mijn aanbod.