top of page
agriculture.jpg
269750281_1514933312240100_1846562896352130091_n.jpg

Uniek in zijn soort
Speciaal voor fijnproevers

Bier wint steeds meer aan populariteit. Een glas wijn bij je gerecht is niet langer een absolute must. Tegenwoordig combineer je het smakenpallet op je bord makkelijk met een heerlijk brouwsel. Toch heeft bier nog vaak een bepaalde reputatie, daar wil het nieuwe Matuvu verandering in brengen. “Ik heb tien jaar bij Le Coup Vert in Knokke-Heist gewerkt, een gastronomisch restaurant dat bekend staat om z’n gewaagde, perfectionistische fusion keuken. Daar merkte ik dat in een bierland als België bier vaak ondergewaardeerd wordt”, vertelt Reninca van den Broeck, de vrouw achter Matuvu. “Het heeft mij geïnspireerd om een klassevol bier op de markt te brengen dat op het niveau van wijn en champagne staat.” 

248172321_6364905313581294_275305829117442699_n.jpg

“Champagne is out, Matuvu is in”, dat is de slogan waarmee het nieuwe biermerk Matuvu zich op de kaart zet. Bezielster Reninca van den Broeck stelde een klassevol bier samen dat het perfecte alternatief is voor een glas wijn of champagne tijdens een diner of aperitief. Het high-end brouwsel mikt op een publiek dat houdt van luxe, schoonheid en verfijnde, rijke smaken.

Matuvu brengt bier naar het niveau van wijn en champagne.

MATUVU

Het klassevolle bier dat niet mag ontbreken in uw assortiment

Graag wil ik Matuvu persoonlijk aan u voorstellen aan de hand van een degustatie. Een zacht, vol, amberkleurig, licht zoetig, ambachtsbier van 7 graden met een subtiele gember toets en florale aroma's. Deze kan on the rocks gedronken worden of met een limoentje voor een frisse toets. Wij raden deze aan als aperitief of verfrissing bij een hoofdgerecht. Het smaken pallet is samengesteld met het oog op verfijnde cuisine door het gebalanceerde en zachte hoppige karakter. 

 

Matuvu is exclusief verkrijgbaar in Knokke en speciaalzaken in het Gentse. Wij mikken op zaken met oog voor detail, gevoel voor smaak en de totale culinaire experience. Wij opteren een kleinere exclusieve productie. Matuvu zal niet verkrijgbaar zijn in de alledaagse zaken.

 

Wilt u uw klant verassen met een exclusief en verassend bier? Wij leveren persoonlijk aan de deur van maandag tot donderdag

foto3.jpg
Plan hier uw persoonlijke tasting in.
 

Wil je Matuvu graag ontdekken tijdens een tasting, laat het me gerust weten.

Heeft u liever een tasting box dat kan natuurlijk ook!  

Welke dag past jou het beste?
Welk tijdsstip past u het beste

PRODUCT

Taste

Look & taste
Alleen al het etiket van het nieuwe Matuvu maakt meteen duidelijk dat dit nieuwe Belgische bier een statement zet. Dankzij een esthetisch design, met strakke lijnen en een moderne look, doet het etiket denken aan dat op een wijnfles. Op het flesje vind je dan ook info over de afkomst van de hop, het smakenpallet en de mogelijke combinaties op tafel.

 

Ook over de smaak van Matuvu is goed nagedacht. “Gedurfde smaken en nieuwe combinaties maken mij altijd laaiend enthousiast. Zeker als je merkt dat die smaken echt de perfectie nastreven. Als een echte bierista wou ik Matuvu op zo’n niveau krijgen. Dat is gelukt: het is een romig bier met een hoppig karakter. Fijnproevers ontdekken toetsen van gember en honing. Je beleeft eerst dat zachte karakter in de mond, daarna volgt de heerlijke, licht bittere nasmaak van hop”, beschrijft Reninca haar creatie. “Ik raad iedereen aan om het eens te degusteren met gesloten ogen. Het voelt echt aan alsof je tussen een wilde bloemenweide en een plukrijp graanveld wandelt.” 

 

Dankzij dat rijke karakter, is Matuvu perfect combineerbaar met een hartig vleesgerecht of een knapperige Thaise salade. 

Our Clients

download.png
LCV-logo.png
logo_baseline_dblauw.png
bottom of page