Bizart Stolpen

Miniature nature in your home

Hallo, Ik maak vlinderstolpen met vintage vlinders, gerecycleerd glas en gedroogde wilde bloemen. Ik hou van objecten met een ziel en een verhaal. De natuur inspireert mij en dat reflecteert zich in mijn werk door middel van kleur, materiaal en vorm. De natuur is voor mij altijd een haven van rust geweest en de puurste vorm van schoonheid.

image00004.jpeg
Our Story

Stap 1

Groen doet iets met ons.
Zeker als je je ervoor openstelt. Natuur werkt helend, maar veel mensen beseffen dat onvoldoende. Wandelen in de natuur vermindert stress en helpt de gedachten te ordenen.

Ik kies mijn droogbloemen, planten, stenen,... kieskeurig uit. Bij het aankleden van de stolp kijk ik naar kleur, vorm en compositie. Alles moet mooi in balans zijn.  

Stap 2

De volgende stap en de finishing touch is het toevoegen van een vlinder. De vlinder kan mooi inblenden in het kleurenpallet of juist een interessant contrast vormen met de droogbloemen. 

Een vlinder betekent dat je een spirituele reis maakt. Dit is een belangrijke factor in onze persoonlijke en succesvolle groei. De vlinder helpt dit idee te symboliseren door ons te laten zien dat je eerst de transformatie moet ondergaan.

Stap 3

Elke stolp is uniek en straalt door zijn kleuren en objecten een bepaald gevoel/energie uit. In de Oosterse filosofie nemen kleuren ook een prominente rol aan. Zo worden in de Indiase en Chinese geneeskunde kleuren al eeuwen gebruikt om de chakra’s van het lichaam in balans te houden. Chakra’s zijn belangrijke energiecentra in je lichaam: elk van de zeven ‘wielen’ of chakra’s zorgen voor de stroom van een bepaalde energie door je lichaam.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 18.29.05.png
Schermafbeelding 2021-12-10 om 18.08.29.png

€95
27 CM RRP 125

€85
27 CM RRP 109 

€65
20 CM RRP 95

€45
15 CM RRP 65

€95
27 CM RRP 125

Our Products
grote stolp
grote vlinder
grote stolp
twee vlinders
grote stolp
één vlinders
Kleine stolp
één vlinders
weckpot
één vlinders
artis-vlinder-op-blad.jpg
550x542.jpg
vlinder_kopa.jpg
1200px-Callophrys_rubi-01_(xndr).jpg
550x376.jpg
Vlinder-dagpauwoog-Cindy Kuiphuis-NAMO103122.jpg

1. Rood zorgt voor warmte en kracht

Wie kent rood niet als de kleur van passie, kracht, vuur en fysieke energie. De kleur is zo krachtig doordat rood de langste golflengte heeft van alle kleuren. Spiritueel gezien staat de kleur symbool voor aanwezig zijn in het moment, en ja zeggen tegen het leven. En dat is ook eigenlijk niet zo gek als je denkt aan het bloed dat door je aderen stroomt en iedere cel weer van levensenergie voorziet.Rood activeert en verwarmt. En daar kun