top of page

Bizart Stolpen

Miniature nature in your home

Hallo, Ik maak vlinderstolpen met vintage vlinders, gerecycleerd glas en gedroogde wilde bloemen. Ik hou van objecten met een ziel en een verhaal. De natuur inspireert mij en dat reflecteert zich in mijn werk door middel van kleur, materiaal en vorm. De natuur is voor mij altijd een haven van rust geweest en de puurste vorm van schoonheid.

image00004.jpeg
Our Story

Stap 1

Groen doet iets met ons.
Zeker als je je ervoor openstelt. Natuur werkt helend, maar veel mensen beseffen dat onvoldoende. Wandelen in de natuur vermindert stress en helpt de gedachten te ordenen.

Ik kies mijn droogbloemen, planten, stenen,... kieskeurig uit. Bij het aankleden van de stolp kijk ik naar kleur, vorm en compositie. Alles moet mooi in balans zijn.  

Stap 2

De volgende stap en de finishing touch is het toevoegen van een vlinder. De vlinder kan mooi inblenden in het kleurenpallet of juist een interessant contrast vormen met de droogbloemen. 

Een vlinder betekent dat je een spirituele reis maakt. Dit is een belangrijke factor in onze persoonlijke en succesvolle groei. De vlinder helpt dit idee te symboliseren door ons te laten zien dat je eerst de transformatie moet ondergaan.

Stap 3

Elke stolp is uniek en straalt door zijn kleuren en objecten een bepaald gevoel/energie uit. In de Oosterse filosofie nemen kleuren ook een prominente rol aan. Zo worden in de Indiase en Chinese geneeskunde kleuren al eeuwen gebruikt om de chakra’s van het lichaam in balans te houden. Chakra’s zijn belangrijke energiecentra in je lichaam: elk van de zeven ‘wielen’ of chakra’s zorgen voor de stroom van een bepaalde energie door je lichaam.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 18.29.05.png
Schermafbeelding 2021-12-10 om 18.08.29.png