top of page

Bizart Stolpen

Miniature nature in your home

Hallo, Ik maak vlinderstolpen met vintage vlinders, gerecycleerd glas en gedroogde wilde bloemen. Ik hou van objecten met een ziel en een verhaal. De natuur inspireert mij en dat reflecteert zich in mijn werk door middel van kleur, materiaal en vorm. De natuur is voor mij altijd een haven van rust geweest en de puurste vorm van schoonheid.

image00004.jpeg
Our Story

Stap 1

Groen doet iets met ons.
Zeker als je je ervoor openstelt. Natuur werkt helend, maar veel mensen beseffen dat onvoldoende. Wandelen in de natuur vermindert stress en helpt de gedachten te ordenen.

Ik kies mijn droogbloemen, planten, stenen,... kieskeurig uit. Bij het aankleden van de stolp kijk ik naar kleur, vorm en compositie. Alles moet mooi in balans zijn.  

Stap 2

De volgende stap en de finishing touch is het toevoegen van een vlinder. De vlinder kan mooi inblenden in het kleurenpallet of juist een interessant contrast vormen met de droogbloemen. 

Een vlinder betekent dat je een spirituele reis maakt. Dit is een belangrijke factor in onze persoonlijke en succesvolle groei. De vlinder helpt dit idee te symboliseren door ons te laten zien dat je eerst de transformatie moet ondergaan.

Stap 3

Elke stolp is uniek en straalt door zijn kleuren en objecten een bepaald gevoel/energie uit. In de Oosterse filosofie nemen kleuren ook een prominente rol aan. Zo worden in de Indiase en Chinese geneeskunde kleuren al eeuwen gebruikt om de chakra’s van het lichaam in balans te houden. Chakra’s zijn belangrijke energiecentra in je lichaam: elk van de zeven ‘wielen’ of chakra’s zorgen voor de stroom van een bepaalde energie door je lichaam.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 18.29.05.png
Schermafbeelding 2021-12-10 om 18.08.29.png

€95
27 CM RRP 125

€85
27 CM RRP 109 

€65
20 CM RRP 95

€45
15 CM RRP 65

€95
27 CM RRP 125

Our Products
grote stolp
grote vlinder
grote stolp
twee vlinders
grote stolp
één vlinders
Kleine stolp
één vlinders
weckpot
één vlinders
artis-vlinder-op-blad.jpg
550x542.jpg
vlinder_kopa.jpg
1200px-Callophrys_rubi-01_(xndr).jpg
550x376.jpg
Vlinder-dagpauwoog-Cindy Kuiphuis-NAMO103122.jpg

1. Rood zorgt voor warmte en kracht

Wie kent rood niet als de kleur van passie, kracht, vuur en fysieke energie. De kleur is zo krachtig doordat rood de langste golflengte heeft van alle kleuren. Spiritueel gezien staat de kleur symbool voor aanwezig zijn in het moment, en ja zeggen tegen het leven. En dat is ook eigenlijk niet zo gek als je denkt aan het bloed dat door je aderen stroomt en iedere cel weer van levensenergie voorziet.Rood activeert en verwarmt. En daar kun je gebruik van maken op momenten dat je het vuur in jezelf naar boven wil halen. Zo is de kracht van rode lippen waarschijnlijk geen enkele vrouw onbekend.

Wanneer moet je rood vermijden? Bij gevoelens van onrust, stress of slapeloosheid.

2. Meer genieten met oranje

Oranje is warm, enthousiast, open en gezellig. Genieten van het leven hoort bij oranje, net als seksueel genot. Met oranje heb je er zin in! Een kleur met de kracht van nieuwe dingen scheppen. Voor boeddhisten is het de kleur van de rijzende zon en symboliseert het spiritueel ontwaken.

Wanneer moet je oranje vermijden? Bij momenten van stilte en reflectie

3. Geel voor energie

Vrolijkheid, uitbundigheid en wilskracht, dat zijn de typische eigenschappen van de kleur geel. Het heeft een lange golflengte en die voelen we vooral op emotioneel vlak: geel geeft je de kracht om te stralen en helpt bij je concentratie. En net zoals de gele zon centraal staat in ons zonnestelsel, geeft deze kleur je het lef om jezelf in het middelpunt van de aandacht te zetten.

Wanneer moet je geel vermijden? Als je wilt ontspannen.

4. Komt tot rust met groen

Groen is de tint van het hart (ja, echt) en verbondenheid, en het is dé kleur van moeder natuur. Groen valt precies in het midden van het kleurenspectrum en helpt je daardoor om in harmonie en evenwicht te komen. Groen laat je namelijk naar binnen keren, de balans in jezelf hervinden en van daaruit contact te maken met de buitenwereld.

Met de nieuwe ‘Deep infinity’ make-uplijn van Dr. Hauschka kun je de magische uitwerking van kleuren zelf ontdekken. Zo vind je in het limited edition oogpalet krachtige schakeringen van groen en blauw die doen denken aan de uitgestrektheid van de hemel en de diepte van de oceaan.

Wanneer moet je groen vermijden? Nooit, door de aardende uitwerking van groen is deze kleur voor ieder moment geschikt.

5. Blauw (en 6. indigo) geeft helderheid

Blauw geeft je letterlijk de ruimte om te ademen. Denk maar aan het beeld van een hemelsblauwe lucht of een uitgestrekte, turquoise zee… dat geeft een gevoel van vrijheid en ruimte. Blauw stimuleert je keelchakra en zorgt voor een heldere geest, overzicht en betere communicatie.

Prachtige eigenschappen om ook op anderen uit te stralen. Deze puur natuur mascara van Dr. Hauschka geeft op subtiele wijze een turquoise tint aan je wimpers, zodat ook je omgeving het kalmerende effect van turquoise-blauw kan ervaren.

Wanneer moet je blauw vermijden? Als je je onzeker of verloren voelt.

7. Goddelijke inspiratie door paars

Deze koninklijke kleur hoort bij je zevende chakra: het energiecentra waarmee we contact leggen met hogere dimensies. Paars geeft wijsheid en stimuleert je creativiteit, helemaal wanneer je het inzet voor een hoger doel.

Wanneer moet je paars vermijden? Als je gaat slapen.